• 076 565 8897
  • info@drumschool.nl

Category Archive Geen categorie

Ableton Live bij DME

Nieuw: Beats maken in Ableton Live

Vanaf seizoen 2020-2021 kan je bij Drumschool Mark Eeftens ook leren hoe je je eigen elektronische beats maakt in Ableton Live. Veel grote bands gebruiken Ableton Live als basis van hun liveset. Al op jonge leeftijd kun je de basic skills van Ableton leren gebruiken om je eigen beats en muziek te maken en wij leren je meteen ook hoe je die beats op een drumstel slaat.

Dit is echt de nieuwe manier van muziek maken. Ableton wordt ook op veel scholen gebruikt maar wij koppelen het specifiek aan drumritmes. Je kunt daar overheen vervolgens hele nummers en ‘livesets’ maken waarmee je op een feestje de boel op z’n kop zet. Je leert ook hoe die ritmes simpel genoteerd worden en hoe dat eigenlijk heel erg lijkt op normale drumnotatie. De nadruk ligt echter op het maken en vastleggen van je eigen ideeën en experimenten.

Kinderen kunnen al vanaf ongeveer 8 jaar aan de slag met Ableton Live. Het eerste stukje kun je doen op je eigen tablet, bv een iPad maar daarna heb je wel een laptop nodig om Ableton Live te kunnen gebruiken. De licentie daarvoor kun je gewoon bij de Drumschool aanschaffen. Ableton is er in drie versies en de lichtste koop je bij ons voor ongeveer 79 euro. Daarmee kun je pas goed aan de slag!

Ervaring met drummen is niet vereist: wij leren je hoe je de belangrijkste ritmes slaat én programmeert. Als je akoestisch drumt kun je Ableton ook gebruiken om lekker mee te drummen met de meest vette patronen die je ook nog eens zelf kunt maken en aanpassen. Dat is zoooooo gaaf!!

Neem eens een kijkje op www.ableton.com en download daar je eigen gratis probeerversie. Niet schrikken van alle knopjes, wij helpen je en maken je snel wegwijs. Check ook eens de filmpjes van Michael Schack die de meest spectaculaire dingen doet met Ableton!!

Meld je aan voor een gratis intake en gratis proefles via info@drumschool.nl

Vakantierooster

Hier de vakanties voor 2020. We volgen waar mogelijk de schoolvakanties en plannen zó dat iedereen ongeacht de lesdag 37 of 38 lessen per seizoen heeft. Dat laatste is mede afhankelijk van de vakantiespreiding in Nederland: door het verschuiven van de zomervakantie heb je soms kortere en soms langere schoolseizoenen.

Drumschool Mark Eeftens 30 jaar!

Na het in 1991 afronden van mijn studie aan het conservatorium van Rotterdam ben ik hard door gaan werken aan mijn grote droom. De plannen daarvoor had ik al veel langer. In januari 1992 begon ik officieel met een stuk of 15 leerlingen. Daarna ging het hard. Good old Rob van der List heeft tijdens zijn werk bij Dijkmans Muziek enorm veel nieuwe leerlingen aangebracht. We oefenden in die tijd elke week een avond samen, twee drumstellen tegenover elkaar en gaan. Ik heb de dingen die we toen speelden nog op papier staan gelukkig. Helaas is Robbie niet meer onder ons maar ik zal zijn inspiratie en energie nooit vergeten. Nu zijn we 28 jaar verder en de Drumschool bestaat nog steeds. Hoewel drummen voor sommigen een bevlieging is, blijven veel leerlingen lang: Hubert de Koning startte op 6 mei 1993 en zit dit jaar dus 29 jaar op les. Jimmy van der Schoof, lichtman van Mezz Breda, startte op 5 december 1995 en zit eind 2020 25 jaar op les. Hubert heeft dus meer dan 1000 lessen gehad en Jimmy inmiddels meer dan 900!

De sleet zit er gelukkig nog lang niet op. Integendeel, ik ben tot op het bot gemotiveerd om dit nog heel lang te doen en geniet nog steeds van elke les. Een belangrijke factor daarin was de overgang naar TAMA Drums in 2016. Het werken met hun fantastische drumstellen is een constante motivator voor mij als liefhebber van mooi klinkende drumsets. We kijken ook vooruit natuurlijk en er staan een paar toffe ontwikkelingen voor de deur. Zo gaan we straks papierloos gebruikmaken van onze eigen drumschool app waarmee leerlingen 24/7 toegang hebben tot hun les. Filmpjes, meespeelmuziek, oefeningen, álles komt er in te staan en is voor de leerling continu beschikbaar. Daarnaast zijn we al ver met de ‘Gamification’ van drumoefeningen maar daarover later dit jaar meer. De toekomst van de Drumschool ziet er dus prachtig uit en begint gelukkig vandaag al!

Dankbaar! Mark Eeftens