• 076 565 8897
  • info@drumschool.nl

Over ons


Een van de eerste drumscholen van Nederland
Drumschool Mark Eeftens is officieel begonnen op 1 januari 1992. Mark is dan een half jaar afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, tegenwoordig Codarts geheten. Hij heeft in een half jaar tijd een aardige schare leerlingen opgebouwd en geeft zijn lessen op een zwaar geïsoleerde zolderkamer in Breda-zuid. Na drie jaar keihard werken heeft de school 80 leerlingen en ontstaat er een wachtlijst. De persoonsgerichte aanpak en het gebruik van audio- en video in de lessen is op dat moment in Nederland nog ongekend. In 1995 verhuist de school naar het huidige adres aan de Valkenierslaan in Breda. Daar zet de groei door met twee studio’s en een kleine wachtruimte.

Nieuwe stappen
Mark wordt aangenomen als redacteur bij het Nederlandse drummersblad Slagwerkkrant. Omdat hij voor het blad de meeste boek- en dvd recensies schrijft ontstaat een enorme collectie drumboeken en dvd’s. Deze ondersteunen Mark bij zijn volgende onderzoek naar stokgrip, techniek en beweging dat zo’n 10 jaar in beslag zal nemen. De halve wereldtop aan drummers wordt over dit onderwerp geïnterviewd en Mark neemt lessen bij techniek-experts als Jim Chapin(voormalig leerling van Sanford Moeller), Bruce Becker(adept van goeroe Freddy Gruber) en Steve Clover(oud-leerling van onder meer Murray Spivack). Dit alles zorgt voor een nieuwe impuls in de ontwikkeling en de drumlessen en leidt tot grote expertise. Dat zorgt er voor dat drummers uit heel Nederland en België naar Breda beginnen te reizen om hun techniek te laten fine-tunen. Mark is daarnaast drummer in vele bands en vaste docent aan hét drumevenement van het jaar: de Drum3Daagse, elk jaar georganiseerd door Slagwerkkrant samen met Cesar Zuiderwijk. Mark schreef drumboeken met grootheden als Mario Goossens en Lucas van Merwijk en leverde ook een transcriptie voor het boek van grootheid Benny Greb.

Het werkt!
In de afgelopen 29 jaar hebben we lesgegeven aan echt alle soorten leerlingen in leeftijd variërend van 4 tot 85 jaar. Leerlingen blijven gewoonlijk lang bij ons. De langst lessende leerlingen zitten hier al 25 jaar! We doen alles van absolute beginner tot conservatoriumleerlingen en dat ook in elke muziekstijl. Van reggae tot speedmetal en van jazz tot dance, overal hebben we inmiddels ervaring mee en de juiste methodes zijn in huis. We hebben vele leerlingen naar conservatorium of rockacademie geholpen. Een kleine greep: Stef Broks, Yuma van Eekelen, Tim Krempel, Bart vd Put, Jeroen Hoogveldt, Sander Smeets, Dirk de Nijs, Roland Baak, Fokke Rosier, Rogier Berben, Niek de Bruin, Raymond de Graaf en vele anderen zaten hier op de kruk. Maar we geven ook les aan leerlingen met asperger, ADHD, ADD en aan slechtzienden. Aan fanatieke opa’s en aan hele speelse kleuters, aan carnavalsband trommelaars aan reggaefanaten.

Endorsements
Drumschool Mark Eeftens wordt stevig ondersteund door Tama Drums, Meinl Cymbals & Percussion Remo Drumheads en Ableton. We zijn deze merken ontzéttend dankbaar dat ze ons volledig ondersteunen met hun topproducten. We onderhouden goede banden met de fabrikanten en importeurs van deze merken en adviseren onze leerlingen dan ook om deze merken te gebruiken. Hun kwaliteit wordt elke dag bewezen in onze studio’s.

28 jaar DME
In 2020 bestaat de school 28 jaar en staat de agenda eigenlijk al 28 jaar vol. Dit wordt vooralsnog bescheiden gevierd met het in gebruik nemen van de eigen drumschool app waarmee de leerling op elk moment van de week toegang heeft tot de lessen inclusief audio- en videomateriaal en uiteraard een enorme collectie aan lesstof.