• 076 565 8897
  • info@drumschool.nl

Author Archive

Vakantierooster

Hier de vakanties voor 2020. We volgen waar mogelijk de schoolvakanties en plannen zó dat iedereen ongeacht de lesdag 37 of 38 lessen per seizoen heeft. Dat laatste is mede afhankelijk van de vakantiespreiding in Nederland: door het verschuiven van de zomervakantie heb je soms kortere en soms langere schoolseizoenen.

markeeftens

Drumschool Mark Eeftens 28 jaar!

Na het in 1991 afronden van mijn studie aan het conservatorium van Rotterdam ben ik hard door gaan werken aan mijn grote droom. De plannen daarvoor had ik al veel langer. In januari 1992 begon ik officieel met een stuk of 15 leerlingen. Daarna ging het hard. Good old Rob van der List heeft tijdens zijn werk bij Dijkmans Muziek enorm veel nieuwe leerlingen aangebracht. We oefenden in die tijd elke week een avond samen, twee drumstellen tegenover elkaar en gaan. Ik heb de dingen die we toen speelden nog op papier staan gelukkig. Helaas is Robbie niet meer onder ons maar ik zal zijn inspiratie en energie nooit vergeten. Nu zijn we 28 jaar verder en de Drumschool bestaat nog steeds. Hoewel drummen voor sommigen een bevlieging is, blijven veel leerlingen lang: Hubert de Koning startte op 6 mei 1993 en zit dit jaar dus 27 jaar op les. Jimmy van der Schoof, lichtman van Mezz Breda, startte op 5 december 1995 en zit eind 2020 25 jaar op les. Hubert heeft dus meer dan 1000 lessen gehad en Jimmy inmiddels meer dan 900!

De sleet zit er gelukkig nog lang niet op. Integendeel, ik ben tot op het bot gemotiveerd om dit nog heel lang te doen en geniet nog steeds van elke les. Een belangrijke factor daarin was de overgang naar TAMA Drums in 2016. Het werken met hun fantastische drumstellen is een constante motivator voor mij als liefhebber van mooi klinkende drumsets. We kijken ook vooruit natuurlijk en er staan een paar toffe ontwikkelingen voor de deur. Zo gaan we straks papierloos gebruikmaken van onze eigen drumschool app waarmee leerlingen 24/7 toegang hebben tot hun les. Filmpjes, meespeelmuziek, oefeningen, álles komt er in te staan en is voor de leerling continu beschikbaar. Daarnaast zijn we al ver met de ‘Gamification’ van drumoefeningen maar daarover later dit jaar meer. De toekomst van de Drumschool ziet er dus prachtig uit en begint gelukkig vandaag al!

Dankbaar! Mark Eeftens

Hallo drummers

Ritme is overal aanwezig. Het uitdijen en inkrimpen van het heelal over miljarden jaren is een enorm kosmisch langdurend ritme en voor ons niet zichtbaar. Wel zien we de ritmes van de seizoenen, eb en vloed, dag en nacht en we dansen samen met de maan en de planeten ritmisch om onze zon. Ritme is ook in jezelf te vinden. Het kloppen van je hart, het pulseren van je slagaders en je slaap- en waak ritme. Hoezo geen gevoel voor ritme? Ritme is de eerste vereiste voor leven! En als je veder kijkt dan de meest precieze microscopen dan ontdek je dat álles eigenlijk bestaat uit kleine trillende snaartjes. Alles bestaat in feite uit ritme. In zekere zin heeft iedereen dus gevoel voor ritme. Anders zou je er eenvoudigweg niet zijn. Als we dat ritme even beperken tot het ritme in muziek dan zien we dat de een wel degelijk meer gevoel heeft voor dat ritme dan de ander. Zit jij constant te tikken? Hoor en zie je overal ritmes in? Dan is de kans groot dat er en drummer in je schuilt. Maar ook als je dat minder tot niet hebt, als mensen zeggen dat je niet kunt dansen omdat je het niet aanvoelt, dan nóg kun je heel veel plezier beleven aan de hobby waar het hier om draait: DRUMMEN!!!

Voor mij is drummen verbonden met mijn diepste wezen: ik wíl drummen. Liefst elke dag. En ik kan emotioneel worden als ik er naar kijk of over praat of als mijn dochters muziek maken. Muziek en ritme in het bijzonder vormen de rode draad in mijn leven en ik ben er nooit ver vanaf. Daardoor weet ik ook zeker dat ik het goede vak heb gekozen: drummer en drumleraar, het mooiste beroep dat er bestaat. Ik kan intens genieten als een leerling voor het eerst een ritme speelt met 4 ledematen. De samenwerking van de ledematen gecombineerd met de oerklank van trommels geeft mij elke dag weer veel voldoening. Al 25 jaar lang. De leerling gaat na de les naar huis en kan iets wat hij of zij nog niet kon bij binnenkomst. Hoe mooi is dat? Dat is het mooiste wat er is! Ik beschouw het als een voorrecht om daar elke dag mee bezig te mogen zijn, stevig ondersteund door  fabrikanten die machtig mooie instrumenten bouwen. En voor dat alles ben ik ontzettend dankbaar.

Ritme is -zoals je hierboven kunt lezen- direct verbonden met het leven zelf. Voor ons hier op aarde is het spelen van ritme een rechtstreekse verbinding met moeder aarde, de planeet waar we allemaal uit voortkomen. Voor mij kun je niet dichter bij die moeder komen dan door het spelen van ritme. Of dat nou op een duur drumstel of op een tafelblad is. Als je dat ook zo voelt, welkom bij de club! Vind je dat allemaal wat ver gaan? Weet je niet eens of je wel gevoel hebt voor ritme? Je bent éven welkom bij mijn drumschool! Wij geven hier les vanuit onze passie aan iedereen die op wat voor manier dan ook iets met ritme wil doen. Professioneel, puur recreatief of omdat drummen gewoon ontzéttend goed en gezond is voor iedereen van 4 tot 90 jaar!

Welkom bij Drumschool Mark Eeftens!