• 076 565 8897
  • info@drumschool.nl

Ableton Live bij DME

Ableton Live bij DME

Nieuw: Beats maken in Ableton Live

Vanaf seizoen 2020-2021 kan je bij Drumschool Mark Eeftens ook leren hoe je je eigen elektronische beats maakt in Ableton Live. Veel grote bands gebruiken Ableton Live als basis van hun liveset. Al op jonge leeftijd kun je de basic skills van Ableton leren gebruiken om je eigen beats en muziek te maken en wij leren je meteen ook hoe je die beats op een drumstel slaat.

Dit is echt de nieuwe manier van muziek maken. Ableton wordt ook op veel scholen gebruikt maar wij koppelen het specifiek aan drumritmes. Je kunt daar overheen vervolgens hele nummers en ‘livesets’ maken waarmee je op een feestje de boel op z’n kop zet. Je leert ook hoe die ritmes simpel genoteerd worden en hoe dat eigenlijk heel erg lijkt op normale drumnotatie. De nadruk ligt echter op het maken en vastleggen van je eigen ideeën en experimenten.

Kinderen kunnen al vanaf ongeveer 8 jaar aan de slag met Ableton Live. Het eerste stukje kun je doen op je eigen tablet, bv een iPad maar daarna heb je wel een laptop nodig om Ableton Live te kunnen gebruiken. De licentie daarvoor kun je gewoon bij de Drumschool aanschaffen. Ableton is er in drie versies en de lichtste koop je bij ons voor ongeveer 79 euro. Daarmee kun je pas goed aan de slag!

Ervaring met drummen is niet vereist: wij leren je hoe je de belangrijkste ritmes slaat én programmeert. Als je akoestisch drumt kun je Ableton ook gebruiken om lekker mee te drummen met de meest vette patronen die je ook nog eens zelf kunt maken en aanpassen. Dat is zoooooo gaaf!!

Neem eens een kijkje op www.ableton.com en download daar je eigen gratis probeerversie. Niet schrikken van alle knopjes, wij helpen je en maken je snel wegwijs. Check ook eens de filmpjes van Michael Schack die de meest spectaculaire dingen doet met Ableton!!

Meld je aan voor een gratis intake en gratis proefles via info@drumschool.nl

markeeftens