• 076 565 8897
  • info@drumschool.nl

Drumschool Mark Eeftens 30 jaar!

Drumschool Mark Eeftens 30 jaar!

Na het in 1991 afronden van mijn studie aan het conservatorium van Rotterdam ben ik hard door gaan werken aan mijn grote droom. De plannen daarvoor had ik al veel langer. In januari 1992 begon ik officieel met een stuk of 15 leerlingen. Daarna ging het hard. Good old Rob van der List heeft tijdens zijn werk bij Dijkmans Muziek enorm veel nieuwe leerlingen aangebracht. We oefenden in die tijd elke week een avond samen, twee drumstellen tegenover elkaar en gaan. Ik heb de dingen die we toen speelden nog op papier staan gelukkig. Helaas is Robbie niet meer onder ons maar ik zal zijn inspiratie en energie nooit vergeten. Nu zijn we 28 jaar verder en de Drumschool bestaat nog steeds. Hoewel drummen voor sommigen een bevlieging is, blijven veel leerlingen lang: Hubert de Koning startte op 6 mei 1993 en zit dit jaar dus 29 jaar op les. Jimmy van der Schoof, lichtman van Mezz Breda, startte op 5 december 1995 en zit eind 2020 25 jaar op les. Hubert heeft dus meer dan 1000 lessen gehad en Jimmy inmiddels meer dan 900!

De sleet zit er gelukkig nog lang niet op. Integendeel, ik ben tot op het bot gemotiveerd om dit nog heel lang te doen en geniet nog steeds van elke les. Een belangrijke factor daarin was de overgang naar TAMA Drums in 2016. Het werken met hun fantastische drumstellen is een constante motivator voor mij als liefhebber van mooi klinkende drumsets. We kijken ook vooruit natuurlijk en er staan een paar toffe ontwikkelingen voor de deur. Zo gaan we straks papierloos gebruikmaken van onze eigen drumschool app waarmee leerlingen 24/7 toegang hebben tot hun les. Filmpjes, meespeelmuziek, oefeningen, ├ílles komt er in te staan en is voor de leerling continu beschikbaar. Daarnaast zijn we al ver met de ‘Gamification’ van drumoefeningen maar daarover later dit jaar meer. De toekomst van de Drumschool ziet er dus prachtig uit en begint gelukkig vandaag al!

Dankbaar! Mark Eeftens

markeeftens