• 076 565 8897
  • info@drumschool.nl

Hallo drummers

Ritme is overal aanwezig. Het uitdijen en inkrimpen van het heelal over miljarden jaren is een enorm kosmisch langdurend ritme en voor ons niet zichtbaar. Wel zien we de ritmes van de seizoenen, eb en vloed, dag en nacht en we dansen samen met de maan en de planeten ritmisch om onze zon. Ritme is ook in jezelf te vinden. Het kloppen van je hart, het pulseren van je slagaders en je slaap- en waak ritme. Hoezo geen gevoel voor ritme? Ritme is de eerste vereiste voor leven! En als je veder kijkt dan de meest precieze microscopen dan ontdek je dat álles eigenlijk bestaat uit kleine trillende snaartjes. Alles bestaat in feite uit ritme. In zekere zin heeft iedereen dus gevoel voor ritme. Anders zou je er eenvoudigweg niet zijn. Als we dat ritme even beperken tot het ritme in muziek dan zien we dat de een wel degelijk meer gevoel heeft voor dat ritme dan de ander. Zit jij constant te tikken? Hoor en zie je overal ritmes in? Dan is de kans groot dat er en drummer in je schuilt. Maar ook als je dat minder tot niet hebt, als mensen zeggen dat je niet kunt dansen omdat je het niet aanvoelt, dan nóg kun je heel veel plezier beleven aan de hobby waar het hier om draait: DRUMMEN!!!

Voor mij is drummen verbonden met mijn diepste wezen: ik wíl drummen. Liefst elke dag. En ik kan emotioneel worden als ik er naar kijk of over praat of als mijn dochters muziek maken. Muziek en ritme in het bijzonder vormen de rode draad in mijn leven en ik ben er nooit ver vanaf. Daardoor weet ik ook zeker dat ik het goede vak heb gekozen: drummer en drumleraar, het mooiste beroep dat er bestaat. Ik kan intens genieten als een leerling voor het eerst een ritme speelt met 4 ledematen. De samenwerking van de ledematen gecombineerd met de oerklank van trommels geeft mij elke dag weer veel voldoening. Al 25 jaar lang. De leerling gaat na de les naar huis en kan iets wat hij of zij nog niet kon bij binnenkomst. Hoe mooi is dat? Dat is het mooiste wat er is! Ik beschouw het als een voorrecht om daar elke dag mee bezig te mogen zijn, stevig ondersteund door  fabrikanten die machtig mooie instrumenten bouwen. En voor dat alles ben ik ontzettend dankbaar.

Ritme is -zoals je hierboven kunt lezen- direct verbonden met het leven zelf. Voor ons hier op aarde is het spelen van ritme een rechtstreekse verbinding met moeder aarde, de planeet waar we allemaal uit voortkomen. Voor mij kun je niet dichter bij die moeder komen dan door het spelen van ritme. Of dat nou op een duur drumstel of op een tafelblad is. Als je dat ook zo voelt, welkom bij de club! Vind je dat allemaal wat ver gaan? Weet je niet eens of je wel gevoel hebt voor ritme? Je bent éven welkom bij mijn drumschool! Wij geven hier les vanuit onze passie aan iedereen die op wat voor manier dan ook iets met ritme wil doen. Professioneel, puur recreatief of omdat drummen gewoon ontzéttend goed en gezond is voor iedereen van 4 tot 90 jaar!

Welkom bij Drumschool Mark Eeftens!

markeeftens

You must be logged in to post a comment